ASML

Het belangrijkste bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord. ASML maakt de meest geavanceerde machines ter wereld (machines die computerchips maken). Vanuit Merkle heb ik het geluk gehad een aantal jaar voor deze mooie klant te mogen werken. Werken voor zo’n slimme klant is niet altijd makkelijk. Maar als je kijkt naar welk baanbrekende prestaties dit bedrijf haalt zeker een leuke uitdaging. Over de jaren heb ik verschillende mooie concepten en video’s voor ze mogen realiseren.

Digital design

Voor deze klant ben ik altijd beschikbaar geweest als designer, zo heb ik verschillende social advertenties en organische posts voor ze gemaakt. Hierbij kwam ook een stuk art direction en advies kijken.

Concept: ASML The Next Gen

Als we het soms zelf moeilijk vinden om te omschrijven wat we doen. Hoe leggen we dat dan uit aan een kind van 10? Dat was het concept van de campagne The Next Gen. Om awareness voor wat ASML doet te genereren en daarbij bij te dragen aan employer branding hebben we een aantal ludieke video’s gemaakt die het waard zijn om te delen!

Mijn taken hierbij waren de complete ontwikkeling van het concept en art direction op de shootdagen zelf.

Concept: ASML zoekt

Wat heb je nodig om de meest geavanceerde machines in elkaar te zetten? Monteurs. Veel. Om nieuwe technici te werven voor ASML heb ik een campagne gemaakt die laat zien dat monteurs bij ASML thuishoren. ASML wordt namelijk vaak gezien als een plek waar alleen maar hele slimme mensen werken, onbereikbaar dus voor bijvoorbeeld een automonteur. Terwijl ze die juist keihard nodig hebben.

We hebben interviews gedaan met de doelgroep, daaruit bleek dat juist een hele simpele tekst zoals ASML zoekt x heel goed werkt.