AI: Nike Air Max 90 by Van Gogh

Wat zou er gebeuren als de werelden van Nike en Van Gogh samen zouden komen. Ik vind het leuk om te onderzoeken wat klassieke stijlen en moderne toepassingen doen als je ze bij elkaar brengt. AI geeft ons de mogelijkheid om kunstenaars, merken, stijlen en andere elementen die mijlenver van elkaar verwijderd te combineren. In dit geval dus mijn favoriete schoen. De Nike Air Max 90 en één van mijn favoriete kunstenaars Vincent Van Gogh.

Ik vind het leuk om AI en marketing te combineren. Hoe kunnen we dingen makkelijker en sneller realiseren. Zelf de creatieve controle houden, maar ververlend monnikenwerk uitbesteden aan AI.

Prompt: “Painting of Nike air max 90 by van Gogh, ultra hd”

Als eerste begon ik met de volgende prompt: “Painting of Nike air max 90 by van Gogh, ultra hd”. Je ziet hier direct dat de AI er hier een schilderij dat uitgezoomd is van maakt, eigenlijk logisch. Hij neemt dus letterlijk over wat je er in gooit. Het resultaat mag er in sommige gevallen ook zeker zijn, waar de schoenen op het schilderij lijken te liggen vind ik dat zelf erg cool. Maar nog niet de realistische render waar ik naar opzoek ben. De Ultra HD toevoeging aan de prompt lijkt vaak iets van een achtergrond in hoge kwaliteit toe te voegen.

Prompt: “Nike air max 90 by van gogh, ultra hd”

Hier zie je direct het resultaat van het feit dat ik “Painting” weg heb gelaten. AI focust hier op de schoen zelf. Wel zijn de achtergronden nog wat specifiek hier en daar. Ik denk dat dat door de ultra hd prompt komt. Dall-2 lijkt soms iets geks de doen met de oriëntatie, zo zie je hier bijvoorbeeld dat 1 beeld 90 graden omgeslagen is, en in diezelfde versie ook het Nike logo de verkeerde kant op staat. Buiten deze zijn dit wel de resultaten waar ik naar opzoek ben, realistische renders van de schoen. Tevens zit mijn persoonlijke favoriet, die met het gele logo en het gras op de achtergrond erbij.

Prompt: “Nike air max 90 by van gogh”

Simpel is vaak het beste, zo blijkt ook uit de resultaten van deze ai prompt. Eigenlijk de beste resultaten van allemaal. Ook leuk dat er een versie bij zit waar het perspectief van de render anders is, alsof je zelf een foto van je Nike Air Max schoenen maakt. Wel zie je dat de render hier nog niet helemaal kwalitatief is, en de AI het er nog moeilijk mee heeft. De rest van de renders is wel erg goed, en op sommige punten weet Dall-e 2 er voor te zorgen dat het niet van echt te onderscheiden is.

Dall-e 2

Voor de volgende renders maakte ik gebruik van Dall-e 2. Persoonlijk één van mijn favoriete AI tools. Ik heb eerder met Google collaboration gewerkt maar dat duurde mij persoonlijk steeds te lang. Midjourney heb ik nog niet geprobeerd, maar daar hoor ik ook goede verhalen over. Misschien moet ik daar maar eens een account aanmaken! Dalle-2 is op dit moment semi-gratis te gebruiken. Het werkt met een credit systeem, waar je er per maand 15 gratis van krijgt. Na de gratis credits kosten ze zo’n €15 per 115 stuks, wat uitkomt op zo’n €0,13 per prompt. Deze kosten zijn redelijk te overzien als je wat dingen wilt uitproberen.

Probeer Dall-e 2 hier gratis.

Ander tof werk